6 menyra te fitosh besimin tek klientet

Ne blejme nga njerezit qe na pelqejne dhe i besojme.
Keto keshilla do te t’ndihmojne te jesh me i besueshem per konsumatorin.
 
1-Demonstro se e njeh industrine
Duhet te kuptosh se cfare eshte duke ndodhur ne treg, trendet, ndryshimet e rregullave, ndryshimet e rregullave te qeverise.
Te gjithe keto gjera te vogla duhet ti dish dhe ti kuptosh. (gjera te vogla?)
Ti duhet te jesh ai personi qe i kupton te gjitha se cfare eshte duke ndodhur.
Kjo do te thote se ti je duke ndertuar bazen tende te njohurivete tua.
Klientet duan te flasin me nje ekspert dhe jane gati te paguajne per ate qe ai ofron.
 
2-Njohuri mbi produktin
Ti duhet te kesh patjeter njohuri mbi produktin ose te pakten te kuptosh cdo aspekt te produktit tend qe ka impakt mbi klientin.
 
3-Tregohu i sinqerte 
Shume shites kur pyeten nga klientet e tyre nuk e japin  informacionin e plote mbi produktin.
Klientet duan ndihme. Ajo cfare jane duke kerkuar ata eshte udhezim.
Jane shume opsione dhe gjerat nderlikohen.
Ata kerkojne dike qe ti udhezoje dhe kjo eshte koha per tu treguar i sinqerte me ta.
 
5-Ji direkt 
Nese do te krijosh besim, ji direkt.
Nese klienti thote une dua te bej kete me produktin tend, dhe ajo nuk eshte e sakte. Ti i thua, kjo nuk eshte kjo menyra sesi punon, kjo eshte ajo qe ke nevoje dhe duhet te besh me produktin. Ne kete menyre do ti marresh me te miren nga ky produkt.
 
Ajo qe duhet te besh ti eshte ti “korrigjosh” kur ata jane gabim, sigurisht qe duhet te tregohesh i sjellshem.
Ne te gjithe e kemi degjuar ate shprehjen se ” klienti ka gjithmone te drejte”, le ta heqim ate shprehje idiote. Klienti nuk ka gjithmone te drejte sepse ata nuk dine cdo gje mbi tregun, industrine dhe produktin.
Por nuk duhet kurrsesi qe ta kritikosh klientin ose te sillesh keq me te ose ti flasesh ne menyre negative sepse kjo do te ishte nje vetvrasje per biznesin tend.
 
Shpeshhere produktet dhe sherbimet jane te ngjashme dhe ajo qe e ben ndryshimin apo diferencimin eshte shitesi.
Nuk eshte ajo qe shet qe ben diferencen, por menyra sesi e shet.
Kjo vendos nese klienti do te bleje nga ti apo nga dikush tjeter. 
 
6-Degjo 
Eshte nje fjale e thjeshte por shume e veshtire per tu vene ne zbatim.
Truri yne e zhvillon informacionin qe vjen 500-700 fjale ne minute, por ne nje bisede mesatare njeriu flet 150-300 fjale ne minute.
Pra, problemi qendron se njerezit flasin ne nje norme te ulet dhe truri eshte duke e procesuar shume me shpejt.
Ne duhet mesojme te degjojme me kujdes ate cfare eshte duke thene klienti.
Ne menyre qe te kuptojme kerkesat e tij, dhe se cfare kundershtimesh mund te kete.

 

Ne rekomandojme te lexoni: