Meso inteligjencen artificiale nga ekspertet e Google

Kompania Google prezanton “Meso inteligjencen artificiale me google”.

Eshte nje kurs i krijuar nga expertet e kompanise google. Eshte dizenjuar qe njerezit te mesojne konceptet dhe te zhvillojne aftesite ne inteligjence artificiale.

Google thote se ky kurs do i nxise njerezit te dine me shume se si mesojne makinerite dhe si ti perdorin keto aftesi ne jeten e perditshme.

Ky kurs perfshin video nga eksperte te google, figura qe do ilustrojne konceptet e mesimit te makinerive si edhe ushtrime ne programim.

Si te regjistohesh tek ky kurs?

Ne fillim ky kurs u ndertua per te ndihmuar punonjesit e Google qe jane rreth 18000 persona.

Ky kurs eshte falas dhe cdonjeri mund te rregjistrohet, qe nga ekspertet e MM e deri tek ata qe sapo ja kane nisur te mesojne.

Duhet qe te kesh disa njohuri baze mbi algjebren. E cila perfshin kuptimin e ekuacioneve, logaritmet, derivatet dhe grafiket e funksioneve.

Per me teper, duhet te kesh njohuri baze mbi gjuhen e programimit Python. Per shkak se te gjitha ushtrimet jane te shkruara ne kete gjuhe.

Ky eshte linku i kursit.

Google e ka perdorur inteligjencen artificiale ne te gjitha pjeset e saj.

Eshte e perdorur ne njohjen e imazhit. Nga miliona imazhe qe njerezit ngarkojne cdo dite, IA e google zgjedh imazhet e sakta qe i pershtaten kerkimit.

YouTube gjithashtu perdor IA per t’ju dhene rekomandimet e videove qe i pershtatet preferencave te personit.

Rankbrain eshte nje makine qe meson, e cila eshte e ndertuar nga google per te shfaqur rezultatet me te mira per nje fjale ose shprehje qe kerkon ti. I rendit websajtet qe kane me shume mundesi ti pergjigjen kerkeses se perdoruesit.

Makina qe nuk ka shofer, e quajtur Waymo eshte duke perdorur algoritma qe mesojne te analizojne dhe te reagojne sipas ambjentit.