Pse klientet nuk blejne nga ti

Shume shites bejne gabimin duke mos pyetur klientin se cfare nevojash ka.

Ata hidhen dhe shpjegojne se cfare pelqejne ata personalisht mbi produktin.

Gjeja e pare qe duhet te besh kur je duke shitur eshte te krijosh raport. Kur je duke e prezantuar produktin tek klienti, kontrollo nese raporti eshte ndertuar.

Kete mund ta besh duke ndryshuar pozicionin tend dhe shiko nese klientet te ndjekin ty, nese jeni ne sinkron.

Raporti krijon besim. Nese raporti nuk eshte vendosur, ti nuk ke krijuar besim. Pa besim nuk ka rendesi sesa i mire eshte produkti ose sherbimi yt, ata nuk do blejne nga ty.

Kjo ndodh kur ti nuk nderton raport ose heziton gjate prezantimit.

Nese nuk beson ne produktin ose sherbimin tend, pse je duke e prezantuar para konsumatorit? Eshte puna jote te gjesh perfitimet, te gjesh zgjidhjen e perkryer per ta dhe ua shet ate. 

Pasiguria

Nje nga menyrat me te mira per ta bere kete eshte te prezantosh pasiguri ne lidhje me produktin tend. Ndoshta cmimi i tij me kalimin e kohes do te rritet. Ndoshta nuk do te jete i gatshem kur do ta kerkojne ata.

Perpiqu qe te gjesh dicka qe shpreh se klienti do te jete ne gjendje ta bleje produktin nese nuk merr nje vendim tani.

Parate

Nje dicka tjeter shume e rendesishme eshte kur klienti thote, “Nuk kam mjaftueshem para”.

Kur ata thone kete, jane duke shprehur se produkti nuk eshte edhe aq i domosdoshem per ta blere tani.

Kur ti je duke folur me nje klient dhe ata po rezistojne ne blerjen e produktit tend, kjo ndodh sepse ata nuk duan qe te shiten.

Eshte puna jote qe te ulesh kete rezistence me kalimin e kohes (cilado qofte koha e prezantimit tend ) dhe pastaj eshte nje linje magjike kur klienti thote “po, une dua ta blej”.

Disa arsye te tjera se pse klientet nuk duan te blejne:

Koha- Njerezit nga natyra nuk jane me nxitim, keshtu jepu atyre nje arsye per te marre nje vendim, por ji i sinqerte.

Disa njerez thone se nuk kane kohe. Po ne qofte se une te tregoj ty se si te besh para ose si te kursesh para me kete produkt? Atehere ata do ta gjejne kohen per te kursyer para.

Koha nuk eshte nje problem nese ti u verteton se ky produkt ka vlere per ta.

Nevoja- Disa njerez e dine se kane nevoje per nje produkt, e disa te tjere nuk e dine, eshte detyra e jote si shites qe tu besh atyre te ditur se per cfare u sherben produkti jot.

Ne duhet te pyesim veten tone “A ka nevoje klienti per kete produkt?”. Ne duhet te demonstrojme pse dhe si kane nevoje ata per kete produkt.

Ne rekomandojme te lexoni: