Numri misterioz 6

Numri 6 mund te duket i zakonshme por fakti eshte se jane disa vendodhje, figura, qe jane te lidhura me njera tjetren ne menyre te cuditshme.

Bletet bejne struktura ne forme gjashtekendeshi.

Kjo strukture gjeometrike i ndihmon ato te mos harxhojne burimet kur ato jane duke krijuar keto struktura. Ato konsumojne 227 gram mjalte per cdo 28.7 gr dyll qe krijojne.

Stacioni hapesinor Kasini fotografoi polin e veriut te Saturnit ne 2013 duke treguar nje forme te madhe hekzagonale ne kete gjigand te gazte.

Aksi rrotullues i tokes eshte nje linje imagjinare e drejte qe e pershkon polin e veriut dhe te jugut,dhe eshte e anuar 66.6 grade nga pingulja.(90-23.4=66.6).

Afrika eshte 66.6 grade nga pika me perendimore ne dakar(Senegal) e deri tek pika me lindore ne Mogadishu, Somali. Afrika gjithashtu eshte 66.6 grade nga pika me jugore e deri ne veri ne vendet ku kufizohen me detin mesdhe afer Benghazit.

Amerika e jugut eshte 66.6 grade nga pika veriore e deri ne piken jugore.

Euroazia eshte gjithashtu e strukturuar me gjashtat por kete rradhe matja eshte 6066 milje detare,nga pika perendimore e europes tek fari ne sent Vincente e deri tek ura haicang ne xiamen Kine.

Amerika e veriut eshte 66.6 nga ishulli ne i larget i Florides deri tek vendi me i larget ne perendim, ishulli i se djeshmes.

Distanca mes Amerikes se jugut dhe Afrikes eshte 6660 Km.

Pitagora e quajti numrin 6, si numri perfekt.

Ne matematike nje numer perfekt eshte kur mblidhen pjesetuesit dhe japin po ate numer. 1+2+3=6 ose (1+2+3+6)/2 = 6

Numrat perfekt jane te rralle.

Euklidi zbuloi 4 numra te rralle: 6 – 28 – 496 – 8,128.

Shqisa e gjashte eshte aftesia per te marre informacion pa perdorur 5 shqisat e tjera. Zakonisht e perdorin kur ke nje parandjenje.

Numri 6 eshte numri atomik i karbonit.

Jane 6 lojtare ne nje skuader volejbolli ose Hokej ne akull.

Flauti standart ka 6 vrima. Kitarja ka 6 tela.

Insektet kane 6 kembe.