Gjuha e Trupit – 6 gjestet qe tregojne qe dikush po genjen

Ne genjejme cdo dite shpesh here per gjera te vogla.

Per shembul kur te pyesin, si je? Mire. Kur ne fakt ti s’je aspak mire.

Kurse ndonjehere genjejme per gjera te medha per te shpetuar nga ndonje telash.

Nese do te thoshim te gjithe ate qe ne mendojme me te vertete, bota do te ishte shume ndryshe.

Kur dikush eshte duke folur me ty dhe jane duke genjyer, ata mund te japin disa gjeste te pandergjegjshme, duke te dhene ndonje te dhene se personi tjeter eshte duke genjyer.

1-Mbulimi i gojes
Dora mbulon gojen. Ne kete menyre truri ne menyre te pandergjegjshme udhezon ti japi fund fjaleve mashtruese qe jane duke u thene.

Disa persona mundohen te mbulojne kete shenje duke u kollitur.

Nese personi qe po e perdor kete gjest, ne menyre te paperceptueshme indikon se ata mund te jene duke genjyer.

Nese ata e mbulojne gojen ndersa jane duke folur mund te tregojne se mund te jene duke fshehur dicka.

2-Prekja e hundes
Ndonjehere prekja e hundes mund te jete e shpejte poshte hundes. Nje prekje pothuajse e paperceptueshme.

Shkencetaret tregojne se kur genjen, leshohen kimikate te njohura si katekolamines. Keto shkaktojne ngacmime te vogla ne hunde dhe duhet te kruash.

Ata zbuluan se hunda shperndan gjakun gjate genjeshtres dhe eshte i njohur si “Efekti Pinokio”.

3-Prekja e syrit
Eshte perpjekja e trurit per te bllokuar mashtrimin ose dyshimin.

Femrat kane me pak gjasa qe te perdorin kete per shkak te makeupit, por ne vend te kesaj ato perdorin prekje te lehta pak me poshte syrit.

Gjithashtu shmangin ngulitjen e syve nga te tjeret duke shikuar diku tjeter.

4-Prekja e veshit
Perfshin prekje te lehta rreth veshit, kjo mund te jete nje shenje qe personi ka degjuar mjaftueshem ose do qe te flase. Ashtu si me prekjen e hundes, kjo mund te tregoje se personi tjeter po ndihet ne ankth.

5-Kruajtja e qafes
Kur gishti tregues, zakonisht i dores me te cilen shkruan, kruan njeren ane te qafes poshte llapes se veshit.

Ky eshte nje gjest i dyshimit dhe i pasigurise. Eshte shume e dukshme kur gjuha verbale bie ne kontradikte me te.

Per shembull kur nje person thote dicka te tille “E kuptoj sesi ndihesh ” por kruajtja e qafes tregon se nuk e kuptojn.

6-Terheqja e kollares
Genjeshtra shkakton nje ndjesi therje ne pjeset e fytyres dhe te qafes, dhe nje kruajtje kerkohet per te kenaqur ate.

Rrija e presionit te gjakut nga genjeshtra shkakton djersen te formohet ne qafe kur ti dyshon se ai nuk po thote te verteten.

Gjithashtu ndodh kur nje person eshte duke u ndjere i nervozuar ose i zemeruar dhe ka nevoje te terheqe kollaren nga qafa e tij qe te lejoje ajrin e paster qe te qarkulloje.

Loading...