10 Ushqime qe permbajne magnez

Perfitimet e shumta te magnezit perfshijne:
  • Rregullimin e presionit te gjakut
  • rregullimin e sheqerit ne gjak
  • e ndihmon zemren te punoje pa probleme,
  • Luan rol thelbesor ne menaxhimin e stresit.
Nje i rritur kerkon 300-400 mg magnesium cdo dite.
 
1-Brokoli
Personat qe konsumojne shume brokoli kane rrezik te ulet per disa tipe te kancerit.
100 gram brokoli permbajne 21 mg magnez ose  6% te konsumit ditor.  
 
2-Banane
Bananet permbajne vlera te larta te potasiumit.
Potasiumi eshte nje mineral i njohur i cili ul presionin e gjakut dhe gjithashtu eshte e lidhur me reduktimin e semundjeve te zemres.
Gjithashtu permban edhe vitamine B6,C dhe fiber.
Ato kane vlera te larta magnezi.
100 gram banane permbajne 27 mg magnez ose 8% te konsumit ditor.
 
3-Cokollate e zeze
Pervec magnezit, cokollata e zeze permban edhe hekur, baker, mangan dhe fiber. Gjithashtu permban edhe shume antioksidante te rendesishem.
100 gram cokollate e zeze permban 146 mg magnez ose 10% e konsumit ditor. 
 
4-Fiq te thate
Eshte e pasur ne potasium,vitamin K dhe ne fiber.
100 gram fiq te thate permban 68 mg magnez.     
 
5-Oriz
Orizi eshte i pasur ne selen,mangan,antioksidante dhe fiber.
100 gram oriz permbajne 260 mg magnez ose 60% te konsumit ditor.
 
6-Rrush i thate
100 gram rrush i thate permban 32 mg magnez ose 8% te konsumit ditor.
 
7-Fara Sesami
Permbajne zink e cila ndihmon ne prodhimin e testosteroneve dhe jane nje burim i mire i hekurit dhe vitamines B6.
 
8-Fara liri
Farat e lirit jane te pasura ne Omega-3, vitamin B1, B2, B3, B4, B5, B6, C, E, K.
100 gram fara liri permbajne 392 mg magnez.
 
9-Fara luledielli
Pavaresisht madhesise se vogel jane nje burim shume i mire i vitaminave, mineraleve dhe yndyrnave thelbesore.
100 gram fara luledielli permbajne 505 mg magnez ose 126% i konsumit ditor.
 
10-Fara kungulli
Eshte nje burim i mire i magnezit.
100 gram fara kungulli permbajne 764 mg magnez ose 191% te konsumit ditor.
Ne rekomandojme: